Yleistä DGR-koulutuksesta

Vaarallisten aineiden (Dangerous Goods) ilmakuljetuksissa noudatetaan kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n määräyksiä. IATA:an kuuluu noin 300 jäsenyritystä eli käytännössä kaikki suurimmat lentoyhtiöt. Suomesta operoivat suurimmat lentoyhtiöt ovat IATA:n jäsenyrityksiä. Mikäli vaarallista ainetta kuljetetaan IATA:n jäsenyrityksen ilma-aluksessa, koskee vaarallisia aineita IATA:n vaarallisten aineiden ilmakuljetusmääräykset eli Dangerous Goods Regulations. Näihin liittyvä koulutus tunnetaan nimellä DGR-koulutus. 

Jokaisen vaarallisten aineiden ilmakuljetuksen parissa työskentelevän henkilön tulee saada tähän liittyvää koulutusta ja määräaikaiskoulutusta. DGR-koulutuksen järjestäminen on työnantajan vastuulla. Työnantajan tulee laatia koulutusohjelma, jossa on määritelty kaikkien vaarallisten aineiden ilmakuljetuksen parissa työskentelevien työntekijöiden vaatima DGR-koulutus. Tämä tunnetaan nimellä CBTA (Competency Based Training Assessment). Aiemmin käytössä olleet nk. DGR-peruskoulutukset eivät ole enää vuoden 2023 alusta lukien olleet hyväksyttäviä, eikä liikenne- ja viestintävirasto Traficom enää etukäteen hyväksy koulutusohjelmien vaatimustenmukaisuutta tai kouluttajien pätevyyttä. Työnantajan vastuulla on valita koulutustaho, jolla on riittävä osaaminen ja pätevyys DGR-koulutuksen antamiseen.  

Suomen Turvaprojektit on Suomen ainoa koulutusorganisaatio, jonka kaikilla DGR-koulutuksilla ja kouluttajilla on IATA:n hyväksyntä. Suomen Turvaprojektit on IATA:n hyväksymä CBTA Provider -yritys. Tämä hyväksyntä tarkoittaa, että koulutukset täyttävät varmuudella IATA:n kulloinkin voimassaolevat vaatimukset. Suomen Turvaprojektien koulutuksista on mahdollista saada IATA:n maailmanlaajuisesti hyväksytty koulutustodistus.

Käyttämällä koulutuksissa Suomen Turvaprojekteja varmistut siitä, ettei vaarallisten aineiden kuljetusketjussa tule viivästyksiä tai ongelmia. Samalla varmistut siitä, että henkilöstön DGR-koulutus on ajantasaista ja riittävää. Mahdollisissa auditoinneissa voit helposti osoittaa henkilöstön saaman koulutuksen vaatimustenmukaisuuden.

Mikäli et ole varma, tulisiko sinulla tai henkilöstöllänne olla DGR-koulutus tai et tiedä, mikä koulutus sopisi sinulle tai heille, ole meihin yhteydessä info(at)finsecpro.com tai Henry Rantala henka(at)dgr.fi. Autamme mielellänne!

Kysy myös räätälöidystä DGR-koulutuksesta.

 

Voit myös tutustua koulutustarjontaamme ja ilmoittautua tästä!